четвер, 16 квітня 2020 16:22

Київ накрила пилова буря
8

Київ одразу з декількох напрямків накрила пилова буря.

Про це пише МВС України в Twitter.

Через величезну кількість пилу видимість дуже погана. Ситуацію ускладнює ураганний вітер.

На кількох трасах під Києвом рух транспорту обмежили чи зовсім зупинили.

Синоптик Наталка Діденко пише: "У Києві спостерігається сильний штормовий вітер. Швидкість 16 м/с, пориви до 22 м/с. Це багато. Відносна вологість повітря – низька, 26% ... Пилові бурі в Україні трапляються влітку і якраз навесні, от у таких умовах, коли сухо й вітряно".

Київ накрила пилова буря
Фото: gazeta.ua
Київ накрила пилова буря
Київ накрила пилова буря
Київ накрила пилова буря
Київ накрила пилова буря

У Київській міській держадміністрації наголосили, що таке погодне явище зумовлено змінами клімату: безсніжна зима, відсутність звичної норми опадів. Як наслідок – повітряна ерозія ґрунтів, зниження рівня ґрунтових вод, що й є причинами утворення пилу, який у столицю приніс північно-західний вітер.

"Якщо ви опинилися на вулиці, то тримайтеся якнайдалі від рекламних щитів, ліній електропередач, дерев", — попередили у КМДА.

Буря вже наробила лиха: вітер повивертав із корінням дерева й навіть повалив бетонні стовпи.

За повідомленням патрульної поліції Києва, через негоду на автодорозі М-07 "Київ-Ковель-Ягодин" (55-й кілометр під'їзду до Києва) сталася серйозна ДТП за участю шести автомобілів (чотири вантажних і два легкових), є загиблі та травмовані. Рух на цьому відрізку траси перекрито в обох напрямках.

Раніше Наталка Діденко повідомляла, що на зміну снігу й холоду в Україну прийдуть потепління та сильний вітер.

Зараз ви читаєте новину «Київ накрила пилова буря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі