вівторок, 27 вересня 2011 21:06

Киянам заборгували 49 мільйонів зарплати - КМДА

Киянам заборгували 49 мільйонів зарплати - КМДА

У січні-серпні поточного року 212 підприємств міста повністю погасили борги із заробітної плати на загальну суму понад 55 мільйонів гривень. Водночас борг з зарплати ще становить 49 мільйонів.

Про це заявив заступник голови КМДА Леонід Новохатько, повідомляє Українська правда.Київ з посиланням на  прес-службу КМДА.

"Абсолютна більшість заборгованостей - у державному секторі економіки, насамперед -  серед підприємств колишнього військово-промислового комплексу. Працюють вони незадовільно, колишні великі державні замовлення зникли, а нових, очевидно, немає. Несвоєчасно розраховуються з ними за виконані роботи та надані послуги й замовники", - сказав чиновник.

Він додав, що керівників підприємств-боржників регулярно запрошують на засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості у всіх районах столиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці почали отримувати меншу реальну зарплату

За словами Леоніда Новохатька, серед найбільших підприємств-боржників - заводи "Генератор" і "Буревісник", держпідприємство "Ізумруд", ВАТ "Київський завод реле та автоматики", держпідприємство "Центральний науково-дослідний інститут навігації і управління".

Загальна сума боргу на цих п'ятьох підприємствах складає понад 49 мільйонів гривень (більше половини всієї заборгованості в місті).

"Ситуація ж із підприємствами недержавного сектору помітно краща: за липень-серпень цього року заборгованість із зарплати на них скоротилась на 39,2%, тобто на 16,6 мільйона гривень", - наголосив Новохатько.

Зараз ви читаєте новину «Киянам заборгували 49 мільйонів зарплати - КМДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі