вівторок, 06 березня 2018 14:11

Катерину Амосову знову відсторонили від роботи

Катерину Амосову знову відсторонили від роботи
Від роботи Катерину Амосову відсторонили вдруге. ФОТО: focus.ua

Міністерство охорони здоров'я знову відсторонило від посади ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Катерину Амосову. Її обов'язки виконуватиме перший проректор Ярослав Цехмістр.

Катерина Амосова відсторонена до 23 березня. До цього часу в університеті працюватиме комісія МОЗу. Має з'ясувати причини, чому у вузі не був вчасно проведений ліцензійний іспит "Крок" для стоматологів, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"Ще 21 лютого комісія затребувала від НМУ та Центру тестування копії наявної документації про підготовку та організацію проведення ліцензованого іспиту. Протягом більш ніж тижня роботи комісії, адміністрація НМУ фактично блокувала її роботу і не надавали необхідні документи та не допускала членів комісії в ректорський корпус. Лише на 9-й день Катерина Амосова з'явилася на засідання та надала копії матеріалів щодо процедури проведення екзамену. Тому прийнято рішення продовжити роботу комісії", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студпарламент НМУ ім. Богомольця відмовився захищати права студентів, - правозахисник

Від посади Катерину Амосову відстороняють вдруге. Раніше таке рішення МОЗ ухвалило 20 лютого. Однак ректор звернулася до адмінсуду Києва. 1 березня він відновив її на посаді.

Водночас програмі ТСН.Тиждень студенти розповіли про корупцію в НМУ. Зокрема, скільки коштує здати екзамен.

Наприкінці лютого частина студентів і адміністрація університету оголосили страйк. Вимагали повернути Катерину Амосову на посаду. Відмінили заняття у вузі. 28 лютого заявили про припинення протесту.

Зараз ви читаєте новину «Катерину Амосову знову відсторонили від роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі