вівторок, 06 квітня 2021 02:26

Карантин у Києві м'якіший, ніж в інших країнах - Кличко

Карантин у Києві м'якіший, ніж в інших країнах - Кличко
У Києві ввели посилений карантин. Фото: rau.ua

Карантинні обмеження в столиці Україні, введені з 5 квітня, у порівнянні з іншими країнами є доволі м'якими.

"Якщо ми зараз дійдемо до такої межі, коли буде медичний колапс, ... коли лікарі скажуть "вибачте будь ласка, ми не можемо вам допомогти". Ні в якому разі ми не хочемо допустити цього і тільки з цим пов'язані такі обмеження. Але обмеження, які працюють в Києві, у порівнянні з тими обмеженнями, які діють в інших країнах, м'які. Тому що дійсно комендантська година є в багатьох країнах, в багатьох країнах великі штрафи — від кількасот до тисячі євро - за неносіння масок. Я хотів би, щоб всі усвідомили — виключно від нас залежить, наскільки жорсткими будуть обмеженням", - сказав Київський міський голова Віталій Кличко в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Він додав, що комендантську годину в столиці може ввести тільки уряд своїм рішенням.

Кличко нагадав, що щоденно в Києві реєструється до 40-50 летальних випадків внаслідок Covid-19, до 300 на тиждень. На сьогодні, за його словами, ситуація в місті критична, лікарні та реанімаційні відділення переповнені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Безсовісні. Ображаєте людей" - кияни штурмували метро і лаяли поліцейських

Він наголосив, що обмеження в роботі транспорту були введені, щоб забезпечити розрив ланцюга передачі хвороби від людини до людини.

Також Кличко наголосив, що звертався до роботодавців з тим, щоб вони максимально перевели своїх працівників на дистанційну роботу, або надали їм відпустки.

Наразі КМДА видала близько 500 тисяч перепусток на громадський транспорт для працівників критичної інфраструктури: медиків, фахівців, які забезпечують роботу мереж водо-, газо- та електропостачання тощо.

Наступного тижня місцева влада столиці прийматимуть рішення щодо продовження карантину. Звертатимуть увагу на рівень захворюваності громадян.

Запроваджений тотальний карантин у Києві мав діяти щонайменше до 16 квітня. Утім столична влада не виключає його продовження, але з можливістю послабити певні обмеження.

Зараз ви читаєте новину «Карантин у Києві м'якіший, ніж в інших країнах - Кличко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі