вівторок, 07 вересня 2021 19:15

Жоржини "заполонили" київський ботсад: чарівні фото осінньої краси
24

Фото: "Я люблю БотСад_Гришка"

У Національному ботанічному саду ім. Миколи Гришка в Києві буяють жоржини.

Фото квітів поширили у Facebook "Я люблю БотСад_Гришка".

У світі зареєстровані понад 15 тис. сортів жоржин. Серед них всесвітньо відомими є "вічний вогонь", "журавлик", "серце Данко". Їх вивів науковий співробітник столичного ботсаду Микола Ященко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осінні добрива: чим підживити дерева та квіти

"Бувши вихідцями з жарких мексиканських гір, в наших широтах жоржини в ґрунті не зимують. З настанням стійких заморозків бульби потрібно викопати, помити і, обробивши яким-небудь фунгіцидом, засипавши піском або тирсою, зберігати в темному місці й плюсовій температурі. Але не вище 10 градусів", – ідеться в повідомленні.

Жоржини добре ростуть на сонячних місцях, а кислі ґрунти не люблять зовсім. При нестачі азоту квіти виростають бліді й слабкі. Тому фахівці радять додавати перегній, добрива, вапно та попіл.

У Києві на озері місцеві жителі виростили різнобарвні лілії. Чарівні фото водяних квітів поширили в місцевій спільноті. Кияни в захваті від лілій. Дякують жінкам за красу, якою "не можуть намилуватися".

Зараз ви читаєте новину «Жоржини "заполонили" київський ботсад: чарівні фото осінньої краси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі