середа, 30 серпня 2017 20:42

Експерт назвав причину масштабних заторів у Києві

Експерт назвав причину масштабних заторів у Києві
Основними причинами масштабних пробок у Києві є неузгодженість графіку ремонту доріг. Фото: "РБК-Україна"

Основними причинами масштабних пробок у Києві є відсутність комплексного моніторингу транспортної ситуації міською владою. Також неузгодженість графіку ремонту доріг.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив транспортний експерт Дмитро Беспалов.

Міська влада не моніторить комплексно ситуацію на дорогах. Це робиться точково. Раніше про щільність трафіку повідомляв російський сервіс "Яндекс. Затори". Але його заборонили. Тепер їм можна менше довіряти. Бо через санкції у них забрали доступ до майже всіх їхніх даних. На затори також вплинуло закінчення сезону відпусток і канікул.

"Київавтодор не погоджує з міською владою графік ремонту доріг. Можуть одночасно перекрити кілька важливих вулиць. На Святошино, наприклад, посеред літа ремонтували шляхопровід "Нивки", відрізок Кільцевої дороги і вулицю Борщагівську. Лише по них можна доїхати з цього мікрорайону в центр. Довезти пацієнта живим у Центр нейрохірургії, наприклад, шансів не було", - сказав Беспалов.

Ситуацію із заторами, на його думку, посилює небажання киян пересідати на громадський транспорт і хаотичне паркування. Його ніхто не контролює після того, як прибрали паркувальників.

"За дотримання правил дорожнього руху ніхто не слідкує. Натомість кількість автомобілів зросла, зокрема, з іноземними номерами", - додав експерт.

Щоб вирішити проблему парковок, треба виправити кожну із цих причин окремо, переконаний Беспалов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ скували затори

У перший день ремонту Південного мосту рух на прилеглих до нього вулицях майже зупинився. Стояла вул. Михайла Бойчука, від бульв. Дружби народів до Південного мосту. Автомобілі рухались зі швидкістю 2 км/год..

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав причину масштабних заторів у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі