пʼятниця, 16 вересня 2016 17:01

До 100-річчя Жовтневої революції на столичному ВДНГ відкриють музей

До 100-річчя Жовтневої революції на столичному ВДНГ відкриють музей
Фото: "Українські новини"

Наступного тижня на київському ВДНГ створять музей тоталітаризму. Туди звезуть усі "декомунізовані" пам'ятники України.

Про це пише "Українська правда. Київ".

Київська адміністрація, Інститут Нацпам'яті та ВДНГ мають підписати відповідний меморандум. Заклад називатиметься "Музеєм монументальної пропаганди СРСР". Його облаштують коштом інвестора. Відкриють наступного року. Приурочать до 100-річчя Жовтневої революції.

До новоствореного музею планують перенести з бульв. Шевченка пам'ятник Миколі Щорсу. Про це на Facebook написав радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець.

"Музей незабаром буде представлений окремою концепцією, - написав Білоцерковець. - Місто 25 вересня отримає в розпорядження проект демонтажу пам'ятника Щорсу. Після цього Міністерство культури має дати згоду зміни адреси розміщення пам'ятника в реєстрі".

Читайте також: Активісти не зноситимуть пам'ятник Щорсу

Нагадаємо, про створення музею тоталітаризму у Києві говорять уже кілька років. "Оунівець" Микола Коханівський вимагав перенести туди пам'ятник Миколі Щорсу. Інакше погрожував знести його.

Зараз ви читаєте новину «До 100-річчя Жовтневої революції на столичному ВДНГ відкриють музей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі