середа, 08 листопада 2006 17:40

Для метро "відкрили дорогу" на Теремки

Автор: фото: PHL
  Робітник ”Київметробуду” в котловані майбутньої станції Деміївська
Робітник ”Київметробуду” в котловані майбутньої станції Деміївська

Позавчора міські метробудівці стикували тунель лінії метро, який тягнуть у бік житлового масиву Теремки, з котлованом, на місці якого почнуть будувати майбутню станцію метро Деміївська.

Голова правління ВАТ "Київметробуд" Володимир Петренко під час зустрічі з журналістами визнав: будівництво півкілометрового підземного тунелю на цій ділянці було для "Київметробуду" дуже складним через високий рівень ґрунтових вод, а також інтенсивність руху на Московській площі.

За словами керівника, глибина тунелю на цій ділянці — від 4 до 8 метрів. Кажучи про можливі терміни введення ділянки в експлуатацію, Петренко запевнив: "Київметробуд" не відмовляється від взятого на себе раніше зобов"язання запустити рух на новій ділянці у 2008 році. Хоча, як стверджують метробудівельники, через аварію і нестачу фінансування було втрачено майже рік.

Деміївська є, напевне, найважчою станцією метро з усіх, які будь-коли споруджувало ВАТ "Київметробуд". На котловані, що вирили під станцію метро, 28 січня 2006 року, в самий пік суворих морозів, обвалилася 500-тонна стіна майбутнього тунелю. У провалля впав будівельний кран на рейках. Аварія пошкодила ще й інженерні комунікації, внаслідок чого жителі Голосієва залишилися без води, каналізації, тепла, телефону й кабельного телебачення.

Сполучення тунелю з майбутньою станцією метробудівці розцінюють як "відкриття для метро шляху на Теремки".

Зараз ви читаєте новину «Для метро "відкрили дорогу" на Теремки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі