вівторок, 08 грудня 2020 19:15

Чим безкоштовно допомагає Київ під час поховань померлих від Covid 

Чим безкоштовно допомагає Київ під час поховань померлих від Covid 
З початку епідемії здійснено 110 кремацій осіб, які померли від вірусу. Фото: InfoResist

У Києві затверджені методичні рекомендації поховання померлих з підозрою або підтвердженою хворобою Covid-19.

Зазначені поради враховують рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я, розповіли у пресслужбі заступника голови КМДА Петра Пантелєєва.

"Відповідно до вказівок, затверджених на рівні міста, всі відповідальні особи на всіх етапах під час доступу і контакту з тілом померлого повинні мати засоби індивідуального захисту. Рекомендованим способом є кремація померлих з підозрою або підтвердженням респіраторної хвороби Covid-19. Місто надає допомогу в питанні кремації осіб, які померли від вірусу. Безкоштовними є кремація, урна й оформлення відповідних документів", – повідомили у пресслужбі для "Сьогодні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ показали чергу катафалків із жертвами Covid-19 біля столичного моргу

Згідно з рекомендаціями, труну з тілом померлого приймають на кремацію в закритому вигляді. Процедура кремації не передбачає прощання з міркувань безпеки. Під час поховання заборонене перебування понад 10 осіб. Відстань між ними - не менше 1,5 м.

"З початку епідемії здійснено 110 кремацій осіб, які померли від вірусу. Однак, слід зауважити, що здійснюються і поховання. Вони проводяться на різних відкритих кладовищах міста", – додали в пресслужбі.

Станом на 8 грудня інфікованих коронавірусом у столиці побільшало на 1475. Померли за минулу добу 23 хворих. Загалом жертвами Covid-19 з початку пандемії в Києві стали 1464 людини.

Зараз ви читаєте новину «Чим безкоштовно допомагає Київ під час поховань померлих від Covid ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі