четвер, 26 серпня 2021 09:25

Центри адміністративних послуг Києва почали приймати е-паспорти в додатку "Дія"

Центри адміністративних послуг Києва почали приймати е-паспорти в додатку "Дія"
Оновлена послуга доступна у всіх 14 ЦНАПах столиці. Фото: КМДА

Центри надання адміністративних послуг Києва почали приймати документи громадян не лише в паперовому, а й в цифровому вигляді – через застосунок "Дія".

Про це повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов у Telegram.

"Це додаткова зручність для користувачів смартфонів, яким не треба нести з собою в ЦНАП ID-картку, закордонний паспорт, права чи ідентифікаційний код. Завантажуєте застосунок "Дія", скануєте спеціальний QR-код, який показує співробітник ЦНАПу й ваші документи верифіковані. Документ автоматично потрапляє на пошту ЦНАПу", – пояснив Усов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсію можна буде отримати через "Дію"

Він додав, ця послуга від 25 серпня доступна в усіх 14-ти ЦНАПах міста – включно із трьома філіями.

Чиновник запропонував надсилати відгуки про якість застосування "Дії" у ЦНАПі в чат-бот свого Telegram.

Центри надання адміністративних послуг міста Києва відновили прийом заявників без попереднього запису, але залишили водночас можливість запису до електронної черги.

Бренд і концепцію порталу й застосунку "Дія" представили в Києві 27 вересня 2019-го. У першій версії були доступні 33 онлайн-послуги й низка електронних документів. У жовтні 2020 року Мінцифри презентувало оновлений застосунок "Дія 2.0" і запустило низку нових адміністративних послуг на порталі.

Зараз ви читаєте новину «Центри адміністративних послуг Києва почали приймати е-паспорти в додатку "Дія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі