пʼятниця, 20 серпня 2021 12:01

Пенсію можна буде отримати через "Дію"

Пенсію можна буде отримати через "Дію"
"Для багатьох мільйонів українців буде можливість зробити все повністю онлайн", заявив Михайло Федоров. Фото: Gazeta.ua

В Україні планують запустити можливість отримати пенсію через портал "Дія". Також в уряді працюють над електронним пенсійним посвідченням. Таку заяву зробив в інтерв'ю Gazeta.ua Михайло Федоров, віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації.

"Хочемо запустити можливість отримати пенсію онлайн через портал "Дія". Є історичні проблеми, які розв'яжемо з часом. Через те, що реєстри почали з'являтися не так давно, інформація про трудовий стаж не вся є в електронному вигляді. Багато ще на папері. Зокрема, тих людей, які працювали в 90-х. Тому іноді потрібно буде підкріплювати інформацію ще й певними паперовими документами. Але це можна буде також зробити онлайн - сфотографувати чи додати скан", - заявив Федоров.

Додав: "І для мільйонів українців буде можливість зробити все онлайн. Це одна з найпопулярніших послуг і її треба зацифрувати. Також працюємо над електронним пенсійним посвідченням у "Дії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців хочуть в ЄС і НАТО

До кінця 2023-го хочуть зацифрувати всі державні послуги, сказав Федоров. "На цьому економити бюджетні кошти. Тому що, наприклад, ми за 2020 рік проаналізували півтори тисячі закупівель ІТ-проєктів у країні. Змогли зупинити майже 150 із них. І заощадили бюджету 1,3 мільярда гривень", - наголосив міністр.

Інтерв'ю читайте на сайті Gazeta.ua і в "Газеті по-українськи".

Через два роки операторів мобільного зв'язку каратимуть за низьку якість або брак інтернету на дорогах і в невеликих населених пунктах України. План перевірки якості інтернету вже затвердили на засіданні Кабінету міністрів.

Зараз ви читаєте новину «Пенсію можна буде отримати через "Дію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі