четвер, 19 серпня 2021 15:28

Більшість українців хочуть в ЄС і НАТО

Більшість українців хочуть в ЄС і НАТО
Цьогоріч українські військові звання перевели на коди військових рангів НАТО. Фото: @GeneralStaff.ua

Вступ України до Європейського Союзу підтримують 64% українців, у НАТО - 54%. Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Найбільше тих, хто підтримує європейське майбутнє України, серед наймолодших (16-24 роки): 66% за вступ у НАТО, 75% за вступ в ЄС. Але й у старших категоріях не менш як половина респондентів - за рух України в західному напрямку.

Загалом серед наймолодших (16-24), на відміну від старших, є тенденція до проєвропейської ідеї України. На сході країни серед молоді – більшість за (58%).

Запит на рівновіддаленість від Заходу й Росії обрали 35%.

Серед противників вступу до ЄС лише чверть висловлюються за рух у напрямку Росії.

Соціологи опитали телефоном 2 тис. респондентів у всіх областях, крім тимчасово окупованих Росією Криму і районів Донецької та Луганської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На наших очах творитиметься історія" - Кулеба розповів про "Кримську платформу"

Стратегічний курс України на членство в ЄС і НАТО закріплений у Конституції.

Торік Україна здобула статус Партнера розширених можливостей НАТО. Це передбачає ширший обмін інформацією.

У вересні в Україні відбулися спільні військові навчання з Альянсом. Узяли участь майже 4 тис. військових із 10 країн. Цьогоріч українські військові звання переведені на коди військових рангів НАТО.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Більшість українців хочуть в ЄС і НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі