понеділок, 18 листопада 2013 13:10

Центр Києва обіцяють розчистити від МАФів

Центр Києва обіцяють розчистити від МАФів
Фото: dom.ria.ua

У п'ятницю, 15 листопада, в Київській міській державній адміністрації відбулася презентація комплексної схеми розміщення тимчасових торговельних споруд. Норми про розміщення і кількість кіосків розроблялися з урахуванням пропозицій районних державних адміністрацій і передбачають певні обмеження.

Наприклад, МАФ можна встановлювати на відстані не менше 20 м від пішохідних переходів, перехресть, зупинок, об'єктів культурно-охоронного значення; не менше 50 м від держструктур і лікарень і не менше 100 м - від шкіл і дитсадків.

"Таким чином нам вдасться майже на 70% очистити історичну та адміністративну частину міста", - заявив заступник директора департаменту містобудування та архітектури КМДА Андрій Вавриш.

Як пише Коммерсант-Україна, такого ефекту влада сподівається досягти, розділивши Київ на чотири зони. Наприклад, у нульовій зоні, до якої відносяться території навколо Києво-Печерської лаври, Софії Київської та ряду інших великих релігійних споруд, а також Андріївський узвіз, Контрактова площа, Майдан Незалежності, Європейська площа, Палац спорту, ларьків взагалі не буде. Звільнення міста від зайвих кіосків планується завершити до кінця 2014 року.

"Найголовніше питання - щоб до цього часу у нас справді залишилося 6,5 тис. МАФ з паспортами прив'язки строком на п'ять років", - зазначив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Після того як КМДА затвердить нову схему розміщення об'єктів, у кожному районі буде своя квота на кількість кіосків.

Зараз ви читаєте новину «Центр Києва обіцяють розчистити від МАФів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі