пʼятниця, 16 серпня 2013 09:53

Львів'яни відвоювали свій газон у бізнесмена

У Львові на вулиці Драгана, 4 мешканці багатоповерхівки відвоювали свій газон у підприємця, який незаконно намагався збудувати там магазин.

Учора зранку на газоні перед будинком з'явився металевий каркас для будівництва. Місцеві мешканці одразу ж підняли шум, щоб не допустити зведення споруди.

"Уроди на Сихові біля нашого будинку (Драгана 4) прямо на газоні хочуть поставити чергову алко-будку. Сьогодні ввечері мешканці збиратимуться щоб не дозволити зіпсути газон цим жахом. ПРОХАННЯ, хто може допомогти досвідом, контактами журналістів, або просто Репостом! Пишіть мому татові", - таке звернення написав у кількох групах у Фейсбуці мешканець будинку Святослав Роман.

За годину новина стала популярна й з'явилась у новинних стрічках місцевих видань.

Земля де хотіли збудувати магазин належить ОССБ "Поступ", але з людьми ніхто не обговорював плани встановлення торгової точки. На протест зібралось близько півсотні людей. Власник каркасу на зібрання мешканців не з'явився.

"Продовження історії про МАФ: Фейсбук це сила!! Приїзджали посадовці сихівської адміністрації, міської адміністрації,телеканали. Міська влада сказала що МАФ незаконний. Так що кому потрібен метал приходьте ріжте забирайте. Всім дякую за допомогу і участь", - після протесту написав батько Святослава — Володимир Роман.

Наразі мешканці зсунули каркас у сторону зі свого газону.

"Металева конструкція перед будинком, що призначалася для побудови малої архітектурної форми була встановлена без відповідних дозволів від виконавчих міських органів, - повідомила директор департаменту економічної політики Львівської міської ради Ірина Кулинич. - За встановлення малої архітектурної форми на цій території проголосували міські депутати. Підозрюю, що хтось із них має до цього відношення. Але завдяки швидкій реакції мешканців, настільки мені відомо, зранку конструкцію демонтували. Хто демонтував мені не відомо, але якби у мене перед будинком незаконно почали будівництво, я б особисто його розібрала".

 

Зараз ви читаєте новину «Львів'яни відвоювали свій газон у бізнесмена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі