вівторок, 01 листопада 2022 19:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Якщо світло й тепло не повернуться: Кличко сказав, де кияни зможуть обігрітися

Якщо світло й тепло не повернуться: Кличко сказав, де кияни зможуть обігрітися
Віталій Кличко розповів, як Київ виживатиме, якщо у місті повністю зникне вода і електрика. ФОТО: зі сторінки Кличка у Facebook

У Києві розгорнуть близько 1000 пунктів обігріву, на випадок надзвичайних ситуацій узимку. Там можна буде випити чаю і зарядити телефони.

Такий сценарій розглядається через ракетні атаки Росії на критичну інфраструктуру міста, повідомив у Telegram міський голова Києва Віталій Кличко.

"Найгірший (сценарій. – Gazeta.ua) – коли взагалі не буде електроенергії, водо- й теплопостачання. На цей випадок понад тисяча пунктів обігріву в нашому місті ми й готуємо. Закупили електрогенератори, зробили запаси води й усього необхідного, щоб ці пункти обігріву приймали людей", – написав Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві всі тролейбуси замінять автобусами

В останні тижні росіяни активно обстрілюють столицю. Б'ють по енергетичних об'єктах Києва й області. Після останньої атаки 31 жовтня в місті почалися значні перебої зі світлом. Деякі будинки можуть відмикати від електропостачання до 12 год.

Київщина готує 425 спеціальних сховищ на випадок ядерного удару по регіону. До 15 листопада укриття обладнають радіоприймачами, які в разі найгіршого сценарію – будуть єдиними джерелами зв'язку людей із зовнішнім світом.

Зараз ви читаєте новину «Якщо світло й тепло не повернуться: Кличко сказав, де кияни зможуть обігрітися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі