вівторок, 01 листопада 2022 17:35

Кулеба розповів про готовність Київщини до ядерної атаки

Кулеба розповів про готовність Київщини до ядерної атаки
425 спеціальних сховищ на випадок ядерної загрози є у Київській області. Фото: eastnews.ua

У Київській області є 425 спеціальних сховищ для цивільних на випадок ядерної загрози.

До 15 листопада їх обладнають радіоприймачами. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олексій Кулеба в інтервʼю "Громадському".

"Останні вісім місяців нас навчили, що може відбутися все що завгодно. Як посадовець я готуюся до найгіршого сценарію, але сподіваюся, що все буде нормально", – сказав він.

В Україні питання ядерної безпеки не порушували останні 30 років. Але тепер усе змінилося. Кулеба вимагає від чиновників не підходити до цього формально.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГУР розказали про стан ядерної зброї РФ і загрозу удару по Україні

У Київській області сховища розташовані під землею. Вони мають два входи та виходи й вентиляцію. Усього в області є приблизно тисяча укриттів. Але не всі вони підходять для захисту від радіаційної загрози.

"Найпростіше – цокольний поверх. Там вікна виходять на вулицю, але наполовину. Вони не підходять для захисту від радіаційної загрози", – наголосив Кулеба.

Після ядерної атаки потрібно насамперед пройти до укриття. Після цього необхідно налагодити зв'язок, щоб отримати подальші інструкції. Ймовірно, буде лише радіозв'язок.

"Тому скрізь мають бути обладнані портативні радіоприймачі з батарейками, щоб можна було приймати сигнал. Тому що інформація – це буде найголовніше", – підсумував Кулеба.

Найближчим часом Російська Федерація не використає проти України ядерну зброю. Таку думку висловив керівник Головного управління військової розвідки України Кирило Буданов у телемарафоні "Єдині новини".

30 вересня під час спроби анексії частини України Володимир Путін вкотре заговорив про застосування ядерної зброї.У відповідь генсек НАТО сказав, що Альянс відреагує, якщо Росія застосує проти України ядерну зброю.

Альянс зараз стежить за тим, що робить Росія, адже держава-агресорка повинна розуміти, що ядерну війну неможливо виграти.

Сполучені Штати Америки не бачать, що Росія готується використати ядерну зброю у війні проти України. Водночас у Вашингтоні серйозно сприймають погрози Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба розповів про готовність Київщини до ядерної атаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі