пʼятниця, 05 жовтня 2007 07:06

10-поверхівка тріснула через вологу, будову й ремонти

Міське управління з питань надзвичайних ситуацій оприлюднило причини появи тріщин у будинку N10 на вул. Макіївській (Оболонь).

Вони виникли через "надмірне зволоження ґрунтів під будівлею і вплив сусіднього будівництва". Про це в середу повідомив начальник управління МНС Віталій Пшеничний, 51 рік.

Причини встановлював Науково-дослідний інститут будівельних конструкцій (НДІБК). Окрім надмірної вологи і впливу будівництва по сусідству, на міцність багатоповерхівки негативно вплинули ремонти зі зміною планування помешкань, які робили жителі Макіївської, каже чиновник. Експерти встановили: тут часто проривали водопровід і каналізація, це підтоплювало будівлю. Будинок — панельний, тому в ньому не можна змінювати планування.

— Бувало, що в підвалі вода збиралася, але за день зникала, — розказує мешканка Марина Шикун, 20 років. — Не думаю, що через воду в підвалі виникли тріщини, та й перепланіровки тут ні до чого. Неподалік є 12-поверхівка, там підвал затоплює частіше, а тріщин нема. Справа, напевно, в тому, що будівництво висотки розташоване найближче до нас.

За словами Віталія Пшеничного, експерти рекомендують заморозити будівництво нової висотки, добудувавши в ній цокольний поверх (аби вода не потрапляла в котлован). А потім треба підсилити фундамент 13-річного будинку на Макіївській, 10.

Два тижні тому в другому під"їзді 10-поверхівки на Макіївській з"явилися кілька тріщин. Одна з них має 2 см завширшки.

Зараз ви читаєте новину «10-поверхівка тріснула через вологу, будову й ремонти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі