вівторок, 28 квітня 2020 02:28

Перехоплює подих: збудували житло незвичайної форми
7

Фото: archdaily.com

У в'єтнамському місті Ха Лонг збудували житло, яке руйнує поняття класичної міської архітектури в країні.

Промислове, проте прибережне місто розташоване за 160 кілометрів від столиці країни Ханой, пише Archdaily.

Житло розташоване на березі моря та гармонійно співіснує з навколишнім середовищем. Основна концепція будинку – створити простір, де люди можуть жити в лісі.

Будинок збудований у формі п'ятикутника, який має просторові шари внутрішніх та зовнішніх просторів, наповнених зеленню. Така композиція створює тіні та стає частиною подвійного фасаду, який бореться проти спекотного тропічного клімату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дешево та зручно: порадили оригінальні варіанти сходів

Такий простір пропонує мешканцям нові можливості у повсякденному житті, як, наприклад, обідати всередині чи зовні будинку та водночас відчувати себе у лісі.

Сірі стіни вдало контрастують із зеленню. На даху висадили кілька десятків рослин, що допомогло створити територію в кілька разів більшу, ніж первісну зелену зону на цьому місці.

Біля Парижу переробили стару стайню на розкішний будинок. Сучасність і традиції поєднані для створення рішучої індустріальної атмосфери, в якій дерево і залізо поєднуються з величезними скляними вікнами, проникними природне світло.

Цим завдячує стелі висотою 7 м і смілим рішенням.

Зараз ви читаєте новину «Перехоплює подих: збудували житло незвичайної форми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі