вівторок, 06 жовтня 2020 15:09

Назвали 3 зміни в інтер'єрах, які викликав коронавірус
10

Коронавірус змінив інтер’єри 2020 року
Фото: his.ua
Коронавірус змінив інтер’єри 2020 року
Коронавірус змінив інтер’єри 2020 року
Коронавірус змінив інтер’єри 2020 року
Коронавірус змінив інтер’єри 2020 року

Карантин через коронавірус знищив кілька інтер'єрних стилів. Тепер вималювалися нові тенденції приватної нерухомості.

Про них розповідає дизайнер-архітектор Андрій Сокрута, передає his.ua.

Тенденція №1.

Незважаючи на всі переваги сучасних інтер'єрів і відповідних їм предметів обстановки, класика, прованс для багатьох людей символом достатку. Майбутнє за простими і елегантними рішеннями. Вони більш мобільні і не приїдаються. У сучасних стилях інтер'єру менше деталей, призначення яких полягає лише в прикрашанні.

Просте легше модернізувати. У сучасний простір легше підібрати новий предмет, наприклад замінити шафу, ніж у класичному стилі.

Виходячи з термінів, практичності, гаманця і особистих психологічних відчуттів простору, від класики відвернулися навіть ті, хто ще недавно зводив її на п'єдестал! COVID-19 зробив її в очах клієнтів складної, важкої, невиправдано дорогий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 порад від дизайнера, як перетворити звичайну квартиру на "помешкання із обкладинки"

Тенденція №2.

На перше місце виходять еко-інтер'єри. Вони близькі до природи тому полегшують тривале перебування вдома. Люди стали ще більше цінуватися справжні, натуральні матеріали. Вони зрозуміли, з чим можна жити, а з чим не можна і стали більше цінувати все природне. Наприклад, ті, хто будує зараз вдома, часто зупиняють свій вибір на зрубі або використовують балки, справжні колоди в інтер'єрі. А ті, хто живе в квартирах, прагнуть наблизити їх зовнішній вигляд до сучасного скандинавського житла.

Високо цінується унікальність. Наприклад, всі авторське, оригінальні настінні панелі з гіпсу, що імітують камінь або піщані дюни, дизайнерські світильники з лози.

Всі ці вимоги також пов'язані з недавнішнім досвідом тривалого перебування вдома.

Тенденція №3.

Якщо ще півроку тому були запити на яскраві кольори в якихось зонах будинку або квартири, то зараз цього практично не зустрічається. Люди зрозуміли, що не "висидять" на яскраво-блакитний або червоною кухні, або в фіолетовою спальні. З цієї ж причини пройшла тяга до авангардних плямами в інтер'єрі.

Все що виконувало функцію декору і прикраси в житловому просторі - відійшло в минуле. Залишилося тільки те, що змушує працювати уяву більш глобально, або дозволять виконувати в стінах будинку свого більше корисних і цікавих дій: працювати, грати з дітьми, вирощувати зелень. Відбулася глобальна переоцінка цінностей.

Підлога в квартирі грає не меншу роль в загальному вигляді кімнати. Якщо старий уже зносився не обов'язково його замінювати на новий. Можна пофарбувати яскравим кольором, тоді інтер'єр буде модним та оригінальним. Не варто боятися відтінків.

Або купити трафарети у формі смуг, ромбів і шахових дошок. Використовуйте матові або глянцеві емалі, стійкі до пошкоджень.

Зараз ви читаєте новину «Назвали 3 зміни в інтер'єрах, які викликав коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі