понеділок, 11 листопада 2019 10:28

М'які меблі - на що звертати увагу при покупці

М'які меблі - на що звертати увагу при покупці
При покупці м'яких меблів слід звертати увагу на три основних параметри: каркас, наповнювач і матеріал оббивки. Фото: Мебель 7я

Чи можете ви уявити кімнату без м'яких меблів? Без зручних крісел біля каміна, зручного диванчика у вітальні, стильної тахти або пуфа? Звичайно ж ні! Саме вони дають такий необхідний затишок і можливість відпочити після трудового дня! Як же підібрати меблі так, щоб вона були по-справжньому зручними і функціональними?

При покупці м'яких меблів слід звертати увагу на три основних параметри: каркас, наповнювач і матеріал оббивки. У деяких випадках сюди додається і механізм трансформації, а ось колір - це параметр, про який потрібно замислюватися в найостаннішу чергу: достатньо просто вибрати потрібну тканину з каталогу.

Функціонал

Перше, за чим оцінюють м'які меблі, це, звичайно ж, їх призначення. Тобто дизайн і каркас. Наприклад, в одному випадку це може бути сталева пружинна конструкція, а в іншому - натуральна деревина з підлокітниками, прикрашеними витонченим різьбленим декором. В одному випадку - щоденне використання (наприклад, м'які меблі для спальні або дитячої), а в іншому - нечастий прийом гостей (робочий кабінет або вітальня).

З огляду на функціонал, потрібно підбирати і матеріал оббивки. Тканина повинна бути щільною, стійкою до зносу і простою у догляді, адже такі меблі купуються раз на десяток років, але використовуються при цьому кожен день і повинні зберігати презентабельний зовнішній вигляд.

В якості наповнювача може виступати пінополіуретан, поролон, латекс, синтепон, повсть або пружинний блок - знову ж таки, в залежності від призначення. Наприклад, якщо це розкладний диван, який буде використовуватися для нічного відпочинку, кращим вибором стане пружинний незалежний блок.

М'які меблі - це не тільки диван!

Найпопулярніший вид м'яких меблів - це, звичайно ж, диван. Він може бути різних видів: для відпочинку і сну, дитячої кімнати і вітальні. Він стає центральним елементом інтер'єру в будь-якій кімнаті, він місткий і практичний.

• Софа - м'який широкий диван, в якому спинка і підлокітники розташовуються на одній висоті.
• Тахта - широкий диван без спинки.
• Диван-кушетка - невеликий вузький не розкладний диван для відпочинку.

Разом з тим м'які меблі - це величезна різноманітність й інших елементів інтер'єру: крісла, банкетки, пуфи, мішки (крісла-груші), кушетки, софи. Це незамінне доповнення до корпусних меблів, здатне зробити інтер'єр дійсно затишним і стильним!

Вам залишається лише визначитися з дизайном!

Зараз ви читаєте новину «М'які меблі - на що звертати увагу при покупці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі