четвер, 23 лютого 2023 00:45

Мікрозелень вдома – п'ять кроків до корисного врожаю на підвіконні

Мікрозелень вдома – п'ять кроків до корисного врожаю на підвіконні
Мікрозелень, тобто злакові, трави та овочі, які збирають одразу після пророщування, легко вирощувати вдома. Фото: pixabay.com

Мікрозелень, тобто злакові, трави й овочі, які збирають одразу після пророщування, легко вирощувати вдома.

Уже за один-три тижні можна збирати врожай на підвіконні й додавати в салати, супи й смузі. Мікрозелень вельми корисна для здоров'я, пише ТСН.ua.

Вирощувати мікрозелень можна весь рік.

Щоб організувати на підвіконні маленький "город", потрібно:

• придбати спеціальні місткості, у яких вирощуватимете мікрозелень. Підійде пластиковий контейнер або лоток;

• обрати насіння культур, які вам найбільше подобаються;

• підготувати паперові рушники (підійде також тонка тканина), їх потрібно буде помістити в контейнер;

• придбати пульверизатор для поливання;

• підібрати відповідний субстрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як захистити квасолю від жуків – перевірені поради

Весь процес вирощування мікрозелені вдома складається з п'яти основних кроків.

1. Спочатку насіння варто на кілька годин, а краще на добу, замочити. Так воно краще проростатиме.

2. Огляньте лоток чи іншу місткість, яку ви обрали для вирощування мікрозелені. Якщо на дні є отвори, потрібно зверху покласти паперовий рушник чи тканину. І тільки після цього засипати субстрат. Лоток слід заповнити на 2/3. Утрамбовувати не потрібно.

3. Тепер можна висівати насіння. Після цього злегка притиснути його рукою і засипати невеликою кількістю субстрату.

4. Далі необхідно зволожити землю з пульверизатора.

5. Лоток із насінням поставити на підвіконня, яке освітлюється найкраще.

Щойно помітите, що субстрат почав підсихати, слід одразу зволожувати землю водою з пульверизатора.

Чимало захворювань виноградом лікували ще древні греки. Навіть у сучасній медицині є цілий напрям, що ґрунтується на лікуванні захворювань винятково виноградом – ампелотерапія. Фахівці кажуть, що виноград багатий вітамінами, амінокислотами, мікроелементами, клітковиною, пектинами, ферментами, ефірними оліями.

Продукти, які можуть знижувати активність ферментів коронавірусу, назвали науковці з Університету Північної Кароліни. Учені з'ясували, що хімічні сполуки у винограді й зеленому чаї найуспішніше перешкоджають поширенню коронавірусу в організмі людини, оскільки речовини, що в них містяться, здатні блокувати ферменти протеази SARS-CoV-2.

Зараз ви читаєте новину «Мікрозелень вдома – п'ять кроків до корисного врожаю на підвіконні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі