четвер, 04 жовтня 2018 12:00

Бджоли перетворили стіну будинку на вулик
8

Бджоли знайшли два входи в стіну будинку: у щілині між цеглинами й у кутку вікна.
Фото: facebook.com
Тепловий знімок бджолиного гнізда: велика червона пляма — серцевина вулику, маленька червона — вхід у нього.
The Bartlett Bee Whisperer виклав у соцмережу покроковий фотозвіт своєї роботи в будинку Джермантауну, штат Міннесота.
The Bartlett Bee Whisperer виклав у соцмережу покроковий фотозвіт своєї роботи в будинку Джермантауну, штат Міннесота.
The Bartlett Bee Whisperer виклав у соцмережу покроковий фотозвіт своєї роботи в будинку Джермантауну, штат Міннесота.

В одному з будинків поселення Джермантаун штату Міннесота оселилася колонія медоносних бджіл. Комахи побудували собі в стіні оселі величезне гніздо. Проникли всередину через маленькі щілини між 2 цеглинами й у куточку вікна.

"Після обкурювання входів у вулик я просвердлив у стіні невеликий отвір і розпилив у нього спеціальний спрей. Це допомогло приборкати бджіл. Інакше, коли б я продовжив свердлити стіну, вони почали б її руйнувати", — розповів на своїй сторінці у Facebook спеціаліст по боротьбі зі бджолами The Bartlett Bee Whisperer, якого найняли господарі будинку.

Спрей був на основі феромонів. Саме ним зазвичай викурюють бджіл із вуликів, перш ніж розпочати викачування меду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кілька порад, як недорого убезпечити своє житло

Перед тим, як звернутися до The Bartlett Bee Whisperer, господарі будинку викликали дезінсекційну службу. Для видалення бджіл дезінсектори використовували пестициди. Однак множинні скупчення воску у вулику завадили розповсюдженню препарату, тож потруїлися лише окремі особини.

The Bartlett Bee Whisperer вдалося видалити все гніздо разом із 13 матками, не вбивши при цьому ні одної зі бджіл. Комах поселили в пусті вулики й передали місцевим бджолярам. Нанесений бджолами мед теж довелося утилізувати, адже після обробки пестицидами вживати його вже було небезпечно.

Бджоли нерідко селяться по сусідству з людиною. Колонія їх може налічувати від 5 до 60 тисяч особин. Висота польоту цих комах знаходиться приблизно на рівні голови людини, що є вкрай небезпечним. Тому в разі виявлення бджолиного гнізда, важливо не баритися з його видаленням.

Зараз ви читаєте новину «Бджоли перетворили стіну будинку на вулик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі