четвер, 16 лютого 2017 13:27

Як звести великий дім на тісній ділянці землі
18

Фото: ladnydom.pl

Проект просторого дому, який конструктивно застосовує кожен метр землі розробили польські архітектори. Будинок конкурує з японськими домами-економками, які тісняться один на другому.

Завданням для архітекторів було звести великий дім на ділянці 287 квадратних метрів з них 260 квадратних метрів мала займати будова. Ширина землі - 16 метрів.

При зведенні архітекторам дозволили "притулити" одну зі стін до сусідів.

"Родина, яка замовила цей дім, раніше жила у квартирі площею 70 квадратних метрів. Однак, коли народилася друга дитина - їм стало тісно, тому почали розширятись. Хотіли, щоб дім був ближче до центра міста і було зручно добиратися на роботу, а також в дитсадок та школу дітям", - розповідає часопис ladnydom.pl.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дім оформили зсередини архітектурним бетоном

Проектанти використали максимально просте оформлення - бо яскрава цегла могла не вписатися у краєвид навколо.

"Для контрасту ми поєднали чорну цеглу з деревом кольору віконних рам. Це було сміливе рішення для власників, бо чорна цегла в колористиці будівель має в собі неспокійний настрій. На його фоні незвично виглядають зовнішні жалюзі на вікнах - вони створюють почуття інтимності для власників дому", - розповідають проектанти.

Автор: ladnydom.pl
 

Вигляд внутрішньої частини дому яскраво контрастує з похмурими зовнішніми стінами. Його проектувала Магдалена Баунман-Рекс. Вона поєднала в єдиний простір зал, кухню та їдальню. На іншому поверсі розташована спальня для дітей та батьків. На даху є тераса, де можна у теплу пору року відпочивати усією родиною.

У кухні на підлозі викладено плитку, яка плавно переходить у дерев'яне покриття вітальні.

"Трудністю такого поєднання, що матеріали мають різну товщину - керамічна плитка 8-12 мм, а камінна 20-40 мм. Тим часом товщина дощок вітальні - 24 мм, а паркету - 22 мм. Зрештою, підлогу викладено так, що вона кругом рівна", - розповідають автори часопису.

У оформленні поєднано скандинавський стиль та простоту.

"Жителі будинку є рабами сучасності, хотіли щоб було модно. Але водночас мали трохи старих меблів, які не хотіли викидати, для яких хотіли знайти місце в новому домі", - розповідає Магдалена Баунман-Рекс.

Зараз ви читаєте новину «Як звести великий дім на тісній ділянці землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі