середа, 03 травня 2023 20:00

Як зробити добриво з молока ‒ корисний рецепт

Як зробити добриво з молока ‒ корисний рецепт
Молоко використовують не лише як напій, з нього виходить гарне добриво. Фото: agronews.ua

Молоко ‒ такий напій, що є майже в кожному холодильнику. Водночас, використовувати його можна не тільки за прямим призначенням.

Як не дивно, із молока виходить чудове добриво для вирощування розсади, пише Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чай, яйця та банани ‒ як зробити добриво з кухонних відходів

Але, якщо просто поливати рослини молоком ‒ нічого з цього не вийде. Є спеціальний рецепт застосування молока як добрива.

Потрібно взяти склянку молока і додати в нього чотири краплі йоду. Все це ретельно перемішати й розчинити в літрі чистої води.

Після цього таким розчином можна проводити позакореневу обробку рослин. Розсаду обприскують раз на тиждень, щоб вона швидше росла і була міцною.

Більшість насіння розсади висівають не раніше кінця лютого-початку березня. Але є деякі рослини, які потрібно сіяти вже у січні. Поради щодо раннього висівання розсади зібрала Gazeta.ua.

Мікрозелень, тобто злакові, трави й овочі, які збирають одразу після пророщування, легко вирощувати вдома. Уже за один-три тижні можна збирати врожай на підвіконні й додавати в салати, супи й смузі. Мікрозелень вельми корисна для здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Як зробити добриво з молока ‒ корисний рецепт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі