пʼятниця, 12 січня 2024 21:44

Як нестандартно використати пиво - корисні поради

Як нестандартно використати пиво - корисні поради
Пивом можна почистити сковорідку від нагару. Фото: radiotrek.rv.ua

Пиво може бути не лише приємним доповненням до зустрічі друзів чи відпочинку.

Як не дивно, його використовують і в кухонних справах. Пивом, наприклад, дуже легко почистити сковорідку від нагару, пише Gazeta.ua.

Шар жиру з часом осідає на будь-якій сковорідці. Навіть найдорожчій. Позбутися його не так то й легко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корисно і смачно ‒ чим замінити м'ясо під час посту

Але в такій ситуації допоможе пиво. Справа у тому, що в його складі крім ячменю та хмелю є також натуральні кислоти. Під час взаємодії із забрудненнями вони розчиняють їх, і відмити шар нагару стане набагато легше і простіше.

Якщо сковорідку потрібно чистити від нагару з внутрішнього боку, достатньо налити трохи пива всередину й залишити відмокати на 20 хвилин. Потім можна помити звичним способом.

Якщо потрібно очистити сковороду від нагару зовні, її потрібно поставити в більшу за розмірами посудину й залити пивом. Так залишити на 20 хвилин або довше.

Потім сковорідку виймають і миють. Забруднення будуть відчищатися набагато легше. Таким же способом можна відчистити і каструлі, на яких з'явився нагар.

Більшість з нас любить покуштувати страви з риби. Але після її приготування відчувається неприємний запах.

Для того щоб запах риби не залишався на руках, не осідав на робочих поверхнях і на кухонних рушниках а тим більше щоб він не поширювався по всій квартирі, важливо дотримуватись кількох простих правил при приготуванні продукту.

Зараз ви читаєте новину «Як нестандартно використати пиво - корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі