неділя, 26 січня 2020 00:42

Як економити гроші на електриці

Як економити гроші на електриці
Датчики руху еономлять гроші на електроенергію Фото: houseand.ru

Сенсор руху - зручне та економне пристосування. Людині не треба весь час тягнутися рукою до вимикача або весь час не забувати вимкнути світло. Це зробить сам датчик руху. Він вмикається, коли хтось ступає в кімнату або відкриваються двері.

Сенсори руху бувають мікрохвильові й ультразвукові. Останні простіші, працюють за підвищеної вологості й у пилу. Мають вигляд пластини з лінзою. Їх кріплять на стелю й направляють у бік вхідних дверей.

Щойно ті відчинилися — світло вмикається. Вимикається, коли в зоні дії датчика протягом певного часу нема руху. Виставляють від 8 с. до 10 хв. — залежно від потреби.

Кабель датчика варто приєднати до загальної проводки будинку через розподільну коробку.

Встановити сенсори, що реагують на зміну освітлення. Їх ще називають сутінковими вимикачами. Тому датчик працює лише в темряві. Реагує на рух.

Датчик руху коштує від 300 до 400 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали фільтр, який продовжує роботу пральної машини

Склошпалери стіни оздоблюють та скріплюють на стінах штукатурку. Це покриття підвищеної міцності, у якому сплетені скляниі нитки різної товщини. Стіни з такими шпалерами не деформуються при усадці, годяться для використання в новобудовах.

Вони ідеальні для ванни та кухні, де є постійно перепади температури. Матеріал пропускає пару, захищає від утворення конденсату.

Зараз ви читаєте новину «Як економити гроші на електриці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі