четвер, 10 листопада 2016 18:03

5 порад про підготовку до снігу

5 порад про підготовку до снігу
Фото: top4man.ru

Перший сніг може застати зненацька, якщо заздалегідь не приготувати суміші проти ожеледиці та заметів, а також лопати для прибирання кучугур.

Як готуватися до снігопаду розповідає budujemydom.pl.

Підібрати лопату. Для прибирання снігу навколо дому на невеликій ділянці можна взяти компактну або професійну лопату. Перша має зазвичай вагу близько пів кілограма та ширину 25 сантиметрів. Збираючи нею сніг з доріжок біля хати, слід мати на увазі, що не можна скидати його на ділянки де росте трава. Бо це може викликати гниття клумб. Найкраще збирати сніг під деревами. Він також буде служити шубою для урожаю. Вибирати лопати з алюмінію чи поліпропілену, з загнутими та гострими кінцями.

Професійні лопати важать по кілька кілограмів та мають ширину 30-50 сантиметрів. Підходять для прибирання під'їздів. Деякі мають додаткові гумові місця для захвату посередині держака. Виготовляють з алюмінію, поліпропілену, скловолокна. Ними можуть одночасно працювати двоє людей.

Виготовити мітли. Мести сніг від порога або на розчищених лопатами доріжках добре мітлами, які виготовлені з берези та мають довжину 70-180 сантиметрів. Також у маркетах можна придбати легкі віники з пластикового матеріалу.

Знайти лома для льоду. Зміна температур призводить до появи льодяних шарів на землі. Щоб їх позбутися, в пригоді стануть ломи, виготовлені з дерев'яного держака та сталевої або оцинкованої лопатні у формі трапеції. Ширина лопати 15-36 сантиметрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибираємо котел для нового дому

Замішати солену суміш для доріг. Найкращий склад суміші - 25% солі на 75% піску. Посипати не можна місця, де в теплу пору є рослини чи городина. Тоді соляну суміш краще замінити одним лише піском. Так само можна використовувати золу та попіл з печі.

Купити хімікати проти льоду та старого снігу. Деякі гранули можуть навіть замінити збирання снігу лопатою. Вони роз'їдають усі наслідки зимових опадів, бувають водночас нешкідливими для рослин, такими, що не нищать взуття, гуму коліс, асфальт та метал. Готовими сумішами можна посипати навіть дахи будинків. Дія якісного порошку швидка і зберігається до трьох діб.

Зараз ви читаєте новину «5 порад про підготовку до снігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі