пʼятниця, 02 квітня 2021 14:44

Золотий перстень оголосили національним скарбом

Шукач скарбів Девід Бальфур знайшов золотий перстень Memento mori у спільноті Карреггофа, Вельс, Велика Британія. Його оголосили національним скарбом.

Перстень має пласке кружальце із вигравіруваним та інкрустованим білою емаллю черепом. Довкола нього напис Memento Mori, що з латинської означає "пам'ятай про смерть", повідомляє Wales Online.

Автор: Amgueddfa Cymru - National Museum Wales
  Перстень Mamento Mori знайшли за допомогою металошукача
Перстень Mamento Mori знайшли за допомогою металошукача

За словами фахівців, форма персню, напис та стиль черепа вказують на валійське походження прикраси та на те, що її виготовили між 1550 і 1650 роками - в епоху правління Тюдорів чи Стюартів.

Прикраса може свідчити про високий рівень смертності у ті часи, оскільки нагадує про те, що життя коротке. Також вона розширює знання про ставлення мешканців Вельсу до смерті.

Окрім персня, національним скарбом оголосили ще 8 знахідок - переважно прикраси та монети різних епох.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли давню фігурку людини-равлика

Автор: Amgueddfa Cymru - National Museum Wales
  Золоті монети XVII ст. знайшли шукачі в області Повіс
Золоті монети XVII ст. знайшли шукачі в області Повіс
Нещодавно археологи знайшли в околицях села Березань Очаківського району Миколаївській області перстень часів Османської імперії.

Прикрасу зробили зі срібла з позолотою. На неї нанесли гравіювання: "Аллах, я - твій слуга". Для того щоб зрозуміти нанесений напис, вчені звернулися до фахівців у Стамбулі. Вони припустили, що перстень зроблений на початку XVIII ст.
Припускають, що прикраса належала онукові турецького султана Сулеймана.
Зараз ви читаєте новину «Золотий перстень оголосили національним скарбом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі