неділя, 28 березня 2021 01:13

Знайшли давню фігурку людини-равлика

Знайшли давню фігурку людини-равлика
Фігурку могли зробити як жарт чи карикатуру. Фото: theguardian.com

Британський музей показав срібну фігурку у вигляді людини-равлики. Вчені припускають, що її зробили заради жарту.

Предмет знайшли ​​у вересні 2020 року недалеко від міста Понтефракті, графство Західний Йоркшир, повідомляє The Guardian.

Реліквія отримала статус скарбу. Артефакт виготовлений зі срібла і покритий позолотою. Він зображує лицаря, який нібито виходить з мушлі величезного равлика. Сам панцир лежить на спині лежачого козла. Знахідку датують XIII ст. На думку дослідників, цей предмет може бути прикладом середньовічної йоркширської сатири. Але в чому саме полягала жарт, поки сказати дуже складно.

"Це дуже незвичайна штука. Нічого подібного я не бачила. Що вона могла означати для власника або що саме прийшло в голову її творцеві - я просто не знаю", - сказала хранителька колекцій пізнього середньовіччя Британського музею Беверлі Ненк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли жорно із зображенням фалосу

Подібні зображення знаходять на полях середньовічних манускриптів. Вважається, що вони в ті часи символізували боягузтво. Таким чином висміювали боягузливих воїнів. Також це могла бути пародія на вищі верстви суспільства або лицарів.

Жінка, на ім'я Кет Джайлс знайшла золоті та срібні прикраси вікінгів, прогулюючись фермерським полем на півночі острова Мен - коронного володіння Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли давню фігурку людини-равлика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі