понеділок, 01 липня 2019 13:49

Знайшли замуровану італійську фреску

Автор: ansa.it
  Святий Олексій і Христос на фресці знайденій в церкві Сант-Алессіо в Римі, Італія.
Святий Олексій і Христос на фресці знайденій в церкві Сант-Алессіо в Римі, Італія.

Церковна дослідниця Клаудіа Вірджані виявила унікальний артефакт у храмі Святого Олексія на Авентинському пагорбі в Римі, Італія. Це фреска XII ст., що була прихована за стіною. Вона зображує Ісуса Христа та святого, на честь якого й назвали храм. Фреска виготовлена на чорному тлі й обрамлена поліхромною рамкою.

"При будівництві церкви, - пояснює дослідниця, - фреска займала стіну контр-фасаду на видному місці, виступаючи духовним ланцюгом між язичницьким і середньовічним Римом".

У Римі практично не залишилося подібних творів мистецтва. Дослідниця натрапила на неї випадково. Вивчала місцеві архіви та знайшла запис чиновника 1985-го, що робочі під час зміцнення стін і дзвіниці виявили фреску в хорошому стані та замурували її. Проте інформації про церкву не було. Жінка шукала її самотужки певний час, повідомляє портал Ansa.It.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкопали давню браму Софійського собору

Наразі вже проведені деякі реставраційні роботи, найближчим часом фреску звільнять зі схованки. Цінність знахідки полягає в її майже тисячолітньому віці. Висота зображення Ісуса становить 400 см, ширина - 90 см. Більша частина фрески схована за стіною.
Під час реставрації палацу римського імператора Нерона археологи виявили таємну кімнату. Її знайшли випадково, коли археологи наткнулися на отвір у стелі. У кімнаті зі склепінчастими стелями висотою до 4,5 м стіни прикрашені фресками. Приміщення залишалося недоторканим 2 тис. років, за рахунок чого добре збереглося.

Археологи продовжують проводити роботи зі зміцнення стель палацу і реставрації збережених там зображень.
Зараз ви читаєте новину «Знайшли замуровану італійську фреску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі