пʼятниця, 26 жовтня 2018 23:13

Знайшли урочистий зал єгипетського фараона

Знайшли урочистий зал єгипетського фараона
Знайшли зал фараона Рамзеса ІІ. Фото: РИА

У східному передмісті столиці Єгипту Каїрі знайшли урочистий зал фараона Рамзеса ІІ.

Пам'ятник виявили співробітники єгипетської археологічної місії. Вони розповіли, що фараон Рамзес ІІ і його спадкоємці використовували зал для проведення спеціальних церемоній, повідомляють РІА Новини.

Фараон під час таких заходів сидів на троні, встановленому на узвишші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продається пасмо волосся фараона Рамзеса II

За словами глави місії Мамдуха ад-Дамато, спорудження добре збереглося, що підкреслює його унікальність. Археологи виявили в цьому місці цегляну стіну, глиняний посуд і кам'яні таблички з ієрогліфами.

Фараон Рамзес ІІ прославився своїми військовими перемогами, успіхами в освоєнні нових територій, досягненнями в будівництві і іригації. За легендами, він прожив більше ста років. З них 67 правив Єгиптом і залишив після себе більше 100 спадкоємців від 60 дружин.

У мережі опублікували фото незвичного європейського паспорта. Його видали померлій людині – фараону Рамзесу ІІ. Мумія єгипетського фараона Рамзеса II раптом почала розкладатися. Було прийнято термінове рішення перевезти її літаком з Єгипту до Франції для проведення експертизи й реставрації.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли урочистий зал єгипетського фараона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі