середа, 16 вересня 2020 12:34

Знайшли прес для виготовлення вина, якому 2,7 тис. років

Археологи з німецького Тюбінгенського університету розкопали давній прес для виготовлення вина у Тель-ель-Бурак, Ліван. Колись належав фінікійцям.

Учені зазначають, що у I тис. до н. е. фінікійська торгівля сприяла поширенню вина Середземномор'ям. Утім, свідчення цього знаходили лише в амфорах, які використовували для зберігання та транспортування напою. А подібне устаткування археологи виявили вперше, повідомляє The History Blog.

Автор: thehistoryblog.com
  У Лівані знайшли фінікійський завод для виготовлення вина. Справа - реконструкція процесу.
У Лівані знайшли фінікійський завод для виготовлення вина. Справа - реконструкція процесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зварили пиво за рецептом, якому 5 тис. років

Відомо, що виробничу установку побудували наприкінці VIII ст. до н. е. і використовували майже 200 років. Також неподалік знайшли й інші споруди, які можуть бути пов'язані з виробництвом вина. Велика кількість посудин та амфор, знайдених на тому місці раніше, додають доказів, що свого часу тут існував великий завод.

Археологи також наголошують, що відкриття дає нове розуміння фінікійських методів будівництва. Вони вдосконалили процес виготовлення вапняної штукатурки, додаючи в неї перероблені керамічні черепки. Це давало змогу зводити міцніші та водостійкі будівлі.

У серпні 2019 року археологи знайшли велику середньовічну виноробню в районі Міілія неподалік міста Маалот, Ізраїль. Вік давнього алкогольного заводу - приблизно 700 років. Ймовірно, його побудували хрестоносці, які прибули до Єрусалиму. Археологи та волонтери натрапили на об'єкт, коли укріплювали руїни замку XII ст. Його звели для короля Єрусалиму Балдуїна III.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли прес для виготовлення вина, якому 2,7 тис. років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі