четвер, 07 січня 2021 01:13

Знайшли поховання прихильників давньої релігії

Знайшли поховання прихильників давньої релігії
У Китаї розкопали давній некрополь. Фото: New China TV

У провінції Хенань в центральному Китаї археологи виявили 1400-річну гробницю з білим мармуровим ліжком.

"Цегляна гробниця відноситься до династії Сунь", - повідомив директор відділу розкопок міського науково-дослідного інституту культурних реліквій та археології Цзяо Пен, повідомляє people.cn.

У похованні виявили символи буддизму та зороастризму. Серед різьблених фігурок виявили зображення лотоса в буддійському стилі.

Знахідка має велике значення для вивчення розвитку використання кам'яних ліжок у гробницях.

У похованні людина на ім'я Цюй Цин лежала разом зі своєю дружиною. Епітафії розповідають про особистість пари і подробиці їх життя.

Сім'я Цюй жила в районі Лунс на території сучасної провінції Ганьсу. Через цей регіон проходив Шовковий шлях. Він перебував під впливом культур Європи, Західної і Центральної Азії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли найдавнішу зливову каналізацію

"Ліжко та десятки зображень, пов'язаних з буддизмом і зороастризмом, є свідченням обміну між східними і західними цивілізаціями, що має велике значення для вивчення етнічного та релігійного змішання", — сказав глава інституту Кун Демін.

У Китаї по шматочках відновили колісницю, яку знайшли ​​в стародавній гробниці. Колісниця датована періодом правління династії Західна Чжоу, 1046-771 роки до нашої ери.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли поховання прихильників давньої релігії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі