пʼятниця, 07 червня 2019 14:11

Знайшли камінь із найдавнішими малюнками

Автор: Урядовий кур'єр
  Вапняк із зображенням тварин створений представниками Азільської культури
Вапняк із зображенням тварин створений представниками Азільської культури
На заході Франції неподалік міста Ангулема археологи знайшли камінь із вирізаними зображеннями тварин. Дослідники переконані, що малюнки зробили представники азільської культури доби мезоліту 9-7 тис. років тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Британії знайшли унікальний мезолітичний кулон

На камені розмірами 25х18 см і завтовшки 3 см із двох боків був вигравіруваний характерний для азільскої культури геометричний орнамент. Також дослідники виявили зображення 3 коней, оленя і зубра.

Після того, як на ньому вирізали малюнки, камінь розламався. І фігури на ньому не збереглися в повному обсязі. На одному із зображень зберігся тільки тулуб коня без голови, а на іншому малюнку відсутня половина тіла, передає Урядовий Кур'єр.

Азільська культура існувала на півночі сучасної Іспанії та півдні Франції. Представлена грубими артефактами та дрібними виробами з каміння.

На території національного заповідника "Кам'яна могила" в Запорізькій області археологи знайшли предмети побуту поселень, які жили в регіоні в епоху середнього мезоліту. Виявили кістки тварин і знаряддя для ведення господарства.
Зараз ви читаєте новину «Знайшли камінь із найдавнішими малюнками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі