понеділок, 27 червня 2022 07:05

Зіткнулися два потяги на Паризькому вокзалі

Зіткнулися два потяги на Паризькому вокзалі
Монумент, присвячений аварії потягів 1988-го на Ліонському вокзалі в Парижі. Загинули пасажири потяга, що був на зупинці. Фото: Gare de Lyon

Два приміські потяги зіткнулися 27 червня 1988-го на Ліонському вокзалі в Парижі. Загинуло 56 осіб, 57 поранені.

Ліонський вокзал — один з 6 найбільших залізничних вокзалів Парижа. Названий на честь міста Ліона. 27 червня приміський електропотяг Z 5300 з 8 вагонів під керуванням машиніста Даніеля Салена прямував з Мелена в Париж. У 18:36 був зірваний стоп-кран в одному з вагонів. Система безпеки примусово заблокувала гальма на вагонах. Диспетчер дав команду їхати одразу до кінцевої зупинки — Ліонського вокзалу. Потяг рухався зі швидкістю 96 км/год, там майже не працювали гальма.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Палаючий потяг проїхав 7 км

У паніці машиніст повідомив диспетчера про відмову гальм, але забув назвати, в якому саме потязі відмовили гальма. Дає команду пасажирам перебратися у хвіст потягу і сам покидає кабіну.

Вагон некерованого Z 5300 на швидкості 70 км/год врізався в головний вагон потяга на станції. Усього загинуло 56 осіб і півсотні були поранені. Всі вони перебували в нерухомому потязі. Ті, хто знаходився в некерованому потязі, отримали лише невеличкі подряпини.

Вночі 15 жовтня 1907-го пасажирський потяг із поштовими вагонами зійшов із рейок біля станції Шрусбері, неподалік Лондона. Загинуло 18 людей, ще 33 поранено.

Машиніст заснув і не загальмував на крутому повороті. Замість дозволених 16 км/год їхав зі швидкістю 97 км/год. Три вагони перевернулися. Загинули машиніст і пожежний, два охоронці, одинадцять пасажирів і три сортувальника пошти.

Зараз ви читаєте новину «Зіткнулися два потяги на Паризькому вокзалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі