субота, 26 грудня 2015 16:18

За льодовикового періоду населення зростало на 0,04 % на рік

За льодовикового періоду населення зростало на 0,04 % на рік

"Первісні общини мисливців та збиральників північноамериканського регіону зростали з тією ж швидкістю як і землероби Европи" - зазначили вчені Університету Вайомінга та Гарвард-Смітсонівського центру астрофізики згідно із новим радіовуглицевим аналізом .

"Наш аналіз показує, що общини привласнюючого і відтворювального господарств мали однаковий приріст населення" - сказав Роберт Келлі, професор антропології університету Вайомінг.

Населення в світі в середньому зростає на 1 відсоток у рік. Сучасне дослідження показало, що зростання давнього населення починаючи із кінця льодовикового періоду було 0, 04 % на рік. Схожа цифра була і 200 років тому, оскільки, ряд факторів призвів до високих темпів економічного зростання.

В рамках цього дослідження вчені проаналізували територію штатів Вайомінг та Колорадо у період 6000-13000 років тому. Радіовуглецевий аналіз вугілля показав, що темп зростання населення у цьому регіоні 0, 041%, що приблизно дорівнювало приросту населення Европи.

Зараз ви читаєте новину «За льодовикового періоду населення зростало на 0,04 % на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі