понеділок, 13 червня 2016 16:43

За допомоги технологій архелоги виявили середньовічні міста
5

У джунглях Камбоджі вчені виявили середньовічні міста.

Науковці використали лазерні технології для дослідження, за допомогою яких виявили декілька давніх міст. Досліджувані місця знайдені недалеко від релігійного центру Ангкор-Ват. Команду очолив дослідник з Університету Сіднея Деміен Еванс. Повідомляє Daily Mail.

Міста збудовані у XII ст. за наказом короля Сур'явармана II, коли Кхемерська імперія переживала епоху розквіту. Більшість будівель Кхмерської імперії зроблені з дерева і соломи, тому вони й не збереглися.

Для створення карти археологи встановили спеціальний лазер на нижню частину гвинтокрила, що сканує простір і дає можливість бачити через перешкоди. Серед нових зображень вже опубліковані детальні карти величезного міста, кам'яного храму Преа Кхан, місць виплавки чавуну та системи водопостачання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тутанхамона розрізали на шматочки, а потім знову зібрали - дослідники

У період Кхмерської імперії населення спочатку сповідувало індуїзм, але потім перейшло в буддизм. Обидві релігії можна побачити на виставці в комплексі Ангкор, відвідувану сотнями тисяч туристів.

Нагадуємо, що археологи розкопали гончарний горн XV ст. у Кам'янці-Подільському.

Зараз ви читаєте новину «За допомоги технологій архелоги виявили середньовічні міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua