пʼятниця, 23 серпня 2019 23:13

Відреставрували 110-річний трамвай

Відреставрували 110-річний трамвай
У Львові відреставрували давній трамвай. Фото: zaxid.net

У Львові до Дня незалежності відреставрували ретро-трамвай 1909 року моделі Sanok SW1.

Він їздив містом у 40-70 роках XX століття, повідомляє zaxid.net.

"Вагон має історичну та музейну цінність. Ми уже використовуємо його для зйомок фільмів, зокрема, є кілька сцен за участю цього вагона у "Шляхетних волоцюгах". Вагон і надалі зніматиметься у фільмах. Також ми будемо використовувати його для екскурсійних виїздів", – повідомив речник ЛКП "Львівелектротранс" Іван Бондар.

Трамвай перефарбували у синій та колір слонової кістки. Ці кольори були офіційними на той час у Львові. Переоснастили застарілі системи, відремонтували колісні пари, систему гальмування та кузов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Витончена різьба і унікальний забутий стиль: показали єдиний в Україні будинок-"закопянку"

Вагон моделі Sanok SW1 виготовили у Польщі, він їздив у місті Тарнув. У 1943 році вагон перевезли до Львова, де він курсував до 1980-х.

"Вагонів конкретно цієї моделі у світі більше немає. Є ще дещо іншої модифікації ще один такий вагон у польському місті Лодзь", – зазначив Іван Бондар.

У Львові до Дня прапора відбулося урочисте відкриття Меморіалу героям Небесної сотні. Меморіал зведений на вулиці Кривоноса-Замковій. На ньому зведена стела з вигравіруваними іменами героїв та їхніми портретами.

Зараз ви читаєте новину «Відреставрували 110-річний трамвай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі