понеділок, 05 березня 2012 15:36

Ванну віком 160 років покажуть публіці
9

Фото: Фото з сайту livescience.com

Ванна кімната 1850 року, яка збереглася в особняку Данлейз в Натчезі (штат Міссісіпі), тепер доступна публіці.

Незважаючи на те, що ванна кімната збереглася добре, вона, ймовірно, не використовувалася з початку 1900-х років. Останні 10 років кімната була недоступна громадськості. Данлейз подарував туалетний куточок Національній парковій службі. Тепер старовинна ванна може бути встановлена ??в іншому особняку для публічного огляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Брюсселі поєднали еротику й міфи

Ванна, душ і туалет зроблені з одного дерева. Труби перекачують воду з першого поверху на горище, де вода зберігалася у великих цистернах. Вода починала стікати після відкриття кранів або натискання ручки унітазу. Відходи з труб потрапляли в примітивне "сховище".

Потік води з душу більше нагадував рідкий дощ, на відміну від сьогоднішніх душових. Гаряча вода була б доступна після підігріву в пральні, яка знаходилася поверхом нижче.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві показали книги, які автори зробили власними руками

Найважчим було винести величезну арматуру з третього поверху. Але, певно, справжньою проблемою було отримання 400 фунтів цинкових цистерн здля берігання душа і ванни на горищі. Вони повинні були забезпечити цілісність експонатів під час доставки до нового місця зберігання.

Тільки найбагатші родини мали криті ванні кімнати в ту епоху. В Данлейзі ванна була встановлена ??в 1959 році, всього лише через кілька років після того, як в Білому домі з'явилася проточна вода.

Ванна тепер буде встановлена ??в сусідньому особняку Мелроуз, який належить до тієї ж епохи, що й довоєнний Данлейз.

Зараз ви читаєте новину «Ванну віком 160 років покажуть публіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі