четвер, 03 грудня 2020 01:13

В Італії вийшов роман про Голодомор

В Італії вийшов роман про Голодомор
Книга розповідає про радянського офіцера, який перейшов на бік українців. Фото: facebook.com/ukr.embassy.italy

Книга "Голодомор. Весна в Україні" політолога, історика та письменника Руджеро Д'Алессандро вийшла в Італії.

"Унікальне явище у світовій літературі! В Італії вийшов друком художній твір, присвячений подіям під час Голодомору в Україні. Його автором є відомий італійський політолог, історик, письменник, професор римського університету "Ла Сапієнца" Руджеро Д'Алессандро", - повідомляє посольство України в Італії в Facebook.

У книзі розповідається історія майора радянської армії Михайла Саломова. Його направляють в Україну для участі у геноциді. Під впливом емоцій людей та вражений жорстокістю своїх керівників, Саломов починає допомагати українцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сиділа з найменшим Іванком на руках. Схилилася над ним і вмерла" – свідок голоду

"Тепер італійці мають змогу дізнатися правду про Голодомор не лише з наукових досліджень, таких як "Голодомор в Україні. Забутий геноцид" Е.Чінелли та "Великий голод" Е.Епплбаум, але й з історичного роману Д'Алессандро", - підсумували в посольстві.

Окрім вшанування померлих, ми повинні розповідати про людей, які боролися проти Голодомору і намагалися будь-якими шляхами рятувати інших. Вони розбивали комори із зерном й роздавали його. Це свідчить, що українці не встали на коліна. Трагедії мають бути повчальними та показувати, як подібного уникнути. Для цього потрібне громадянське суспільство, контроль за владою і критичне мислення, а не лише віра в популістські гасла.

Зараз ви читаєте новину «В Італії вийшов роман про Голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі