субота, 26 грудня 2020 01:13

В Іспанії розкопали 66 римських таборів

В Іспанії розкопали 66 римських таборів
За допомогою новітніх технологій виявили давні табори римлян. Фото: mdpi.com

В Іспанії археологи знайшли 66 військових таборів давніх римлян.

Легіноери будували їх під час завоювання Піренейського півострова, повідомляє Geosciences.

Табори виявила міжнародна команда археологів за допомогою технології дистанційного сканування місцевості.

Військові об'єкти римлян дослідники виявили на північній околиці басейну річки Дуеро, у провінціях Леон, Паленсія, Бургос і Кантабрія.

Там провели аерофотозйомку, вивчили супутникові знімки та використовували дані дистанційного лазерного сканування місцевості. Після цього створили тривимірні моделі 66 раніше невідомих римських таборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли мозаїку, яка може змінити погляд на історію Британії

Їх будували під час 200-літньої війни римлян на півострові у кінці I століття до нашої ери. Знахідки доводять, що легіонерів на цю війну прийшло набагато більше, ніж вважали раніше.

Слідів римських фортів збереглось мало. Технологія дистанційного зондування допомогла виявити засипані рови і знищені земляні і кам'яні вали. Легіонери зазвичай повністю розбирали свої табори. Майже всі знайдені об'єкти мали правильну прямокутну форму. Така кількість таборів вказує, що Римська імперія володіла великою кількістю ресурсів.

Нещодавно у столиці Йорданії Аммані знайшли руїни давньої громадської лазні. На неї натрапили робітники, що прокладали новий каналізаційний колектор у центрі міста. Учені припускають, що лазні заклали римляни близько II - III ст. до н. е. Такий вік показали залишки кераміки.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії розкопали 66 римських таборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі