понеділок, 04 липня 2022 01:30

У будинку знайшли давнє поховання

У будинку знайшли давнє поховання
Мешканець столиці Перу знайшов у своєму будинку поховання. Фото: eastnews.ua

Мешканець столиці Перу Іполіто Тіко знайшов у себе під будинком давню гробницю.

Знахідкою зайнялися вчені, пише The Guardian.

У похованні були рештки заможних людей. Кістки загорнули в тканину. Їх поховали разом з керамікою та багатими прикрасами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якими були нащадки інків у 1920-30 роках

Провідний автор дослідження Хуліо Абанто вважає, що 500-річна гробниця містила безліч похоронного приладдя, щільно загорнутого в тканину.

Науковці вважають, що поховані люди були представниками еліти суспільства ріріканчо. Ця культура населяла сучасну Ліму до того, як інки почали правити великою імперією на заході Південної Америки в 1400-х роках.

Археологи виявили стародавнє місто на вершині Андських гір у Перу. Воно знаходиться на 1,5 км. вище за всесвітньо відому пам'ятку цивілізації інків Мачу-Пікчу та, ймовірно, є древнішим за неї.

Місто знайшли за допомогою сучасної технології LIDAR - ідентифікації та визначення дальності за допомогою світла. Вона дозволила команді проглянути місцевість крізь густі кущі та кактуси, які покривають вершини гір. На основі зібраних даних створили детальні 3D карти топографії.

Зараз ви читаєте новину «У будинку знайшли давнє поховання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі