пʼятниця, 31 серпня 2018 16:03

У старовинному будинку знайшли послання нащадкам

В Одесі під час реставрації старовинного будинку Руссова знайшли послання з минулого століття. Його написали радянські реставратори.

Автор: Odessa.net
  Радянські реставратори написали послання в 1974 році
Радянські реставратори написали послання в 1974 році

Написане від руки повідомлення прочитали працівники Укрспецпроекту. Воно датоване травнем 1974 року. Лист був запечатаний у пляшці, пише сайт odessa.net.ua.

Тоді будівлю відновлювали вперше за радянський період. Будівельники "підлатали" перший поверх (з боку "Аптеки Гаєвського") і полагодили ліфт, який працював до 2009 року.

Також в будинку Русова виявили бомбосховище і евакуаційний тунель, що веде на Соборну площу.

Будівля в стилі необароко була збудована як прибутковий будинок в 1897-1900 роках на замовлення підприємця, одеського колекціонера і мецената Олександра Руссова. Чотириповерховий, з магазинами на першому поверсі. Після спорудження будинку одне з торгових приміщень орендувала аптека Гаєвського. 1908 року після смерті Руссова будинок придбав Антон Еразмович Гаєвський. Будинок знаходиться на північному боці Соборній площі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли найстаріше послання у пляшці

У канадському місті Едмонтоні будівельники під час знесення церкви Knox Metropolitan United Church виявили "капсули часу".

Дві скрині лежали під наріжними каменями будівлі. У них були документи, газети і листи. Одна скриня датується 1907, інша – 1942 роком.

Зараз ви читаєте новину «У старовинному будинку знайшли послання нащадкам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі