понеділок, 10 грудня 2012 13:09

У Румунії знайшли унікальні фрески зі сценами кінця світу

Автор: Фото: allwebb.info
  Фреска під назвою "Колесо світу" привернула до себе особливу увагу
Фреска під назвою "Колесо світу" привернула до себе особливу увагу

У румунському місті Брашові в каплиці православної церкви Святого Миколая, побудованої в 1292 році, виявили унікальні фрески зі сценами Апокаліпсису. 1495-го року місцеві жителі відбудували церкву в камені за підтримки господаря Валахії Влада IV, сина Влада Дракули. У 18 столітті за рахунок пожертвувань російської імператриці Єлизавети Петрівни до церкви була добудована вежа з годинником, а також каплиця і притвор.

Каплиця 12,6 м в довжину і 4,5 м в ширину, прямокутної форми з напівкруглою аркою і вежею була розписана приблизно в 1735 - 1738 роках відомими іконописцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пророцтво майя про "кінець світу" є прийомом древніх "політтехнологів"

14 фресок здалися місцевим вченим схожими на кадри сучасних фільмів про кінець світу. Вони розгледіли на фресках сцени загибелі Землі через зміни магнітних полюсів і потужних сонячних спалахів.

Точна дата створення фресок поки не відома, проте, як вважає місцевий священик Василь Олтяну, вони не могли бути зроблені пізніше 1737 року, так як на деяких фресках вказані автори. Серед них - іконописець Георгій Храніт та його брат Григорій, про що свідчать написи кирилицею, які підтверджують авторів і дату.

Фреска під назвою "Колесо світу" привернула до себе особливу увагу. На ній зображено обертання Землі навколо Сонця, а Сонце, всередині якого знаходиться рівносторонній трикутник зі "всевидячим оком", схожий на відомий масонський символ, направляє смертельні промені у бік Землі. Кілька святих намагаються зрушити з місця Землю, ніби вони хочуть перевернути її, що, на думку вчених, схоже на теорію зміни магнітних полюсів нашої планети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найдавніший календар майя не передбачав кінця світу

Президент Фонду Dacia Лівія Панделі вважає, що відкриті унікальні фрески, оскільки в момент їх написання церква ще не визнала революційну теорію обертання планет навколо Сонця, не кажучи про те, що в той час взагалі нічого не було відомо ні про сонячних спалахи, ні про зміну магнітних полюсів Землі. Тільки в 1741 році Ватикан дозволив публікацію книги Галілео Галілея і формально визнав, що Земля обертається навколо Сонця.

Як уточнює румунське видання, каплиця була закрита для туристичних відвідувань ще в 70-ті роки минулого століття за розпорядженням румунської служби державної безпеки.

Зараз ви читаєте новину «У Румунії знайшли унікальні фрески зі сценами кінця світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі