середа, 10 квітня 2019 23:13

У парку знайшли єврейський надгробок

У парку знайшли єврейський надгробок
У Дніпрі будівельники викопали надгробок Фото: "Інформатор"

У Дніпрі знайшли фрагмент надгробку з написами, схожими на іврит. Плиту виявили місцеві мешканці на Набережній Перемоги, біля Палацу дітей та юнацтва.

Будівельники рили там траншею і виявили фрагмент надгробку з чорного лабрадориту. Знахідка може датуватися кінцем XIX - початком ХХ століття, повідомляє "Інформатор".

На місце прибув історик Максим Кавун і завідувач відділом археології Олександр Сарик. Вони перевірили прилеглу територію, проте інших фрагментів знайти не вдалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будівельники знайшли масове поховання жертв Голокосту

"Питання в тому, як ця плита виявилася там, адже ніяких єврейських кладовищ на тому місці ніколи не було. Тому я роблю висновок, що це надгробок з нового єврейського кладовища. Воно було розташоване в парку Писаржевського, його ліквідували в 1960-х роках. Ці надгробки, на жаль, по-варварськи перетворювали в будівельний матеріал, використовували в якості бордюрів", - розповів Максим Кавун.

В місті Рені Одеської області на березі Дунаю прикордонники знайшли мармуровий надгробок. Напис на ній викарбувано грецькою мовою.

Зараз ви читаєте новину «У парку знайшли єврейський надгробок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі