четвер, 25 липня 2019 23:13

У парку знайшли обладунки лицаря

У Буську на Львівщині дослідники з Інституту археології Львівського національного університету ім. Івана Франка проводять розкопки на місці Mалого городища на території Буського парку.

На сторінці Краєзнавчого музею міста Буська у Facebook розмістили фото знахідок.

"Матеріали цьогорічних досліджень Інституту археології Львівського національного університету імені Івана Франка. Військова амуніція кіннотника кінця XIV століття: стремено, підкова, остроги (шпори), захисні пластини лицарського обладунку (бригантина), бойовий ніж-месер німецького типу. Первинне очищення і консервація", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали фото українського містечка, за яке билися під час Першої світової

Автор: Facebook
  Знайшли обладунки вершника
Знайшли обладунки вершника

Археологи натрапили на багатий культурний шар пізнього середньовіччя. Дослідник Петро Довгань повідомив, що у другій половині ХІV ст, під час польсько-угорської війни на Галичині, це місце було полем битви. Війна велася за спадок Королівства Руського.

Gazeta.ua пропонує переглянути добірку світлин найбільшого замку Львівщини, які зроблені на початку ХХ століття. Твердиня зведена у XV-XVII ст. у Старому Селі - сучасний Пустомитівський район на Львівщині.

Зараз ви читаєте новину «У парку знайшли обладунки лицаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі