середа, 30 жовтня 2019 11:14

У Канаді Голодомор визнали геноцидом

У Канаді Голодомор визнали геноцидом
Британська Колумбія стала шостою провінцією Канади, що визнала Голодомор Фото: echo-ua

Законодавча асамблея Британської Колумбії ухвалила Закон про День пам'яті українського Голодомору. Провінція Канади стала 6-ю в країні, що визнала Голодомор 1932-33-х актом геноциду.

"Голодомор був навмисно спланованим і здійсненим радянським режимом, щоб системно знищити прагнення українського народу до вільної та незалежної України", – зазначено у документі, повідомляє прес-служба посольства України в Канаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські історики відповіли на звинувачення щодо своєї роботи

Віднині кожну четверту суботу листопада Британська Колумбія офіційно відзначатиме День пам'яті жертв Голодомору в Україні та геноциду. На державному ж рівні закон про Голодомор діє у Канаді з 2008-го.

Депутати Національної асамблеї Квебеку 2 червня 2010-го прийняли законопроект про визнання Голодомору 1932-1933-х років геноцидом українського народу та проголосили День пам'яті жертв Голодомору. Закликали уряд до засудження будь-яких спроб заперечити або спотворити цю історичну правду.

Зараз ви читаєте новину «У Канаді Голодомор визнали геноцидом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі