понеділок, 28 грудня 2020 16:13

У Гетсиманському саду розкопали залишки каплиці

У Гетсиманському саду розкопали залишки каплиці
У Гетсиманському саду знайшли давню християнську каплицю Фото: slovoproslovo.info

У Гетсиманському саду Єрусалиму археологи знайшли давню християнську каплицю та житлові приміщення. Вони вказують на безперервну присутність християн в давньому Єрусалимі.

На знахідки натрапили завдяки роботам по створенню спеціального тунелю для паломників. Свого часу цілий ряд приміщень прилягав до древньої базиліки Агонії Господньої - нині Церква всіх націй. Про християнську каплицю ж знали з епохи хрестоносців - XI ст. Біля неї розташовувався притулок для паломників тих часів, передає "Слово про слово".

За словами археологів, усе вчергове вказує на те, що християни жили в місті після його захоплення мусульманами.

Також їм вдалося знайти ритуальний резервуар, в якому юдеї робили омовіння перед тим, як вичавлювати олію. Священник Еудженіо Алліата зазначив, що в Гетсиманії раніше не виявляли нічого, що могли би віднести до часів Ісуса Христа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли руїни будинку, у якому провів дитинство Ісус Христос

Ізраїльські археологи знайшли 1,7 тис. каганців із християнськими та єврейськими символами неподалік селища Бейт-Натіфф, району міста Бейт-Шемеш.

За словами вчених, знахідки доводять, що 1,9 тис. років тому християни проживали та процвітали в регіоні поруч з ізраїльтянами, про що писав давній історик Йосип Флафій. Раніше щодо цього знаходили мало свідчень.

Зараз ви читаєте новину «У Гетсиманському саду розкопали залишки каплиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі