середа, 06 лютого 2019 08:20

У барі антарктичної станції приймають туристів

У барі антарктичної станції приймають туристів
Антарктична станція Фарадей. Фото: expedicia.org

За символічну ціну в один фунт стерлінгів 6 лютого 1996 року британську антарктичну станцію Фарадей передали у власність України. На її базі заснована українська антарктична станція "Академік Вернадський".

Наукова база на Аргентинських островах поблизу Антарктичного півострова була заснована під час британської експедиції на Землю Грейама в 1934-1937 роках. 1947-го англійці вирішили заснувати повноцінну цілорічну метеорологічну станцію. Станція була названа базою "F", а в 1977 році була перейменована в станцію "Фарадей".

Українці назвали іменем Володимира Вернадського - відомий геолог, дослідник хімічного складу земної кори, створив теорію ізоморфізму, став основоположником вчення про біосферу і ноосферу.

На станції під час зміни експедицій може працювати до 24 осіб, а штат зимівників становить 10 осіб. На станції проводять дослідження океану, біосфери, геології та інші складні дослідження та досліди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У барі "Фарадей" можна розрахуватися бюстгальтером

Щороку Антарктиду відвідує 40 тис туристів. На українську станцію "Академік Вернадський" приїжджає до 4 тис. відвідувачі на рік. На станції працюють від 11 до 15 українських дослідників. Щороку змінюються. Умови, в яких доводиться працювати українським дослідникам, для Антарктиди дуже комфортні. Влітку, яка за часом збігається з нашою зимою, повітря в районі "Академіка Вернадського" може прогрітися до - 2 +3 градусів. А взимку температура не опускається нижче -40.

Бар "Фарадей" на українській дослідній станції "Академік Вернадський" увійшов до десятки найбільш незвичайних і важкодоступних. Він розташований у найпівденнішій точці світу — в Антарктиді, на невеликому острові Галіндез. Про заклад у своїй книзі рейтингу Straight Up написали британські знавці напоїв Джоел Харрісон і Нейл Рідлі

Зараз ви читаєте новину «У барі антарктичної станції приймають туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі