пʼятниця, 10 січня 2020 08:21

Трамвай зійшов з рейок і врізався у натовп

Трамвай зійшов з рейок і врізався у натовп
Водій трамвая заснув – і вагон став некерованим. Фото: ВЗ

Переповнений трамвай зійшов із рейок поблизу львівського цирку 10 січня 1972 року. Він протаранив натовп на зупинці, загинули 26 осіб. Місцева влада інформацію засекретила. Цю трамвайну аварію вважають наймасштабнішою в історії Львова.

Уранці вулицею Городоцькою спускався переповнений трамвай. Водій заснув – і вагон став некерованим, зійшов із рейок та врізався в будівлю школи №11 — нині Львівська правнича гімназія. Пасажири, рятуючись, вистрибували з першого вагона. Потрапляли під другий. Трамвай повністю заїхав на шкільне подвір'я і проломив стіну. Поранених та загиблих забрали медики.

Очевидці аварії пригадують, що після трагедії на місце катастрофи прибули солдати, які все прибрали так, що жодних слідів не було видно. Пролом у стіні замурували й підібрали фарбу так, що сліди можна було розрізнити тільки від трамвайних коліс на бруківці і на тротуарі біля аптеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У трамваї загинули 34 пасажири

Про аварію повідомив "Голос Америки", але місцева преса не написала про це. Обмежилися лише співчуттям рідним загиблих пасажирів. Для розслідування причин аварії створили спеціальну комісію. Після аварії ліквідували зупинки-острівці посеред проїжджої частини та обмежили швидкість руху вагонів на спусках.

У місті Дніпродзержинську – зараз Кам'янське, трамвай врізався у стіну будинку 2 липня 1996 року. Загинули 34 людини, близько 100 отримали травми. На дуже крутому спуску у трамвая відмовила система гальмування й заклинило двері. Вагон набрав швидкість і зійшов із рейок, виїхав на проїжджу частину і зіткнувся з невисоким бетонним загородженням.

Зараз ви читаєте новину «Трамвай зійшов з рейок і врізався у натовп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі